Музейко стартира онлайн портал

VIVACOM и Музейко стартират уеб портала My Muzeiko. Това е платформа, чрез която посетителите на музея удължават своето преживяване и извън него. Системата работи с помощта на мобилни четци, разположени на територията на целия музей. Чрез специално инсталирано на тях Android приложение посетителите могат да сканират гривните си за вход и така да отбележат кои научни области са интересни за тях. Тези сфери на интереси се генерират автоматично в профила, който всеки родител или посетител може да си създаде в платформата My Muzeiko. Чрез нея те ще получават най-новата и интересна информация в съответните области, поднесена на достъпен за децата език.

My Muzeiko може да се използва както на компютър, така и на таблет или мобилен телефон, а профилите се създават с регистрация в платформата. Скоро посетителите на Музейко ще могат да достъпят в портала и собствените им снимки и видеоклипове, направени в Музейко.

Предстои разработване на специална секция за учители в My Muzeiko. Една от целите на уеб портала е да се развие като платформа за практични интерактивни учебни дейности, които учителите да използват в час.

My Muzeiko е разработен от компанията Indeavr и екип на детския научен център с технологичната подкрепа на VIVACOM. Информационното съдържание на платформата се подготвя с подкрепата на БГ Наука и BBC Знание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *