Huawei пуска облачна услуга за съхранение на данни

Huawei представи нова облачна услуга за съхранение на данни, наречена Huawei Mobile Cloud. Тя позволява на потребителите на Huawei устройства да правят бекъп и възстановяват своите данни и настройки на телефоните безжично, както и да ги синхронизират и трансферират между различни Huawei мобилни устройства. Потребителите получават безплатно и 5GB пространство за облачно съхранение на данните чрез Cloud Drive. През следващата година ще е налична и възможност за закупуване на повече място за съхранение.

От септември мобилната облачна услуга ще бъде налична за Huawei P10, P10 Plus, P10 lite, след което ще последват и други модели, които ще получат актуализацията. Всички снимки и видеоклипове, заснети с камерата, принт скрийн изображения и записи, могат автоматично да се архивират в облачното пространство. Потребителите ще имат достъп до тях през своя браузър на cloud.huawei.com или от галерията на своите устройства.

Всички данни ще бъдат съхранявани в рамките на ЕС на европейски сървъри, в съответствие със Законите на ЕС за защита на личните данни и поверителността. Всички услуги са разработени с оглед на поверителността на потребителите и услугите Huawei Mobile Cloud са сертифицирани от Cloud Security Alliance / CSA Star (ISO / IEC 27001).

Пълната поддръжка на Huawei Mobile Cloud ще бъде първоначално налична за Финландия, Полша, Германия, Италия, Франция, Испания, Великобритания, Холандия, а малко по-късно и за повече страни. Актуализациите за Huawei P10 и P10 Plus ще започнат на 30 септември, последвани от P10 lite на 10 октомври. Сроковете за инсталиране при различните оператори варират.