Всичките 3 милиарда акаунти в Yahoo към 2013 са били хакнати

Вчера 03.10 Yahoo обяви, че при кражбата на данни през 2013 са били хакнати всички потребителски акаунти, които по това време са били около 3 милиарда. Досега от компанията бяха съобщили, че само част от абонатите ѝ са били засегнати, но изглежда това не е така. Компанията е изправена пред сериозен проблем, тъй като срещу нея вече има организирани редица дела, а броят им най-вероятно ще нарасне.

Миналия декември от Yahoo обявиха, че при кражбата на данни през 2013 са били засегнати 1 милиарда акаунти, а това беше най-голямата от поредица кражби, които доведоха до срив на цената на технологичния гигант, който след това беше продаден на Verizon.

От компанията обявиха още, че според разследването, в откраднатата информация не са влизали текстови пароли (придобити под друга форма), данни за разплащателни карти и информация за банкови сметки. Според експерти, данните са били защитени с остарели и лесни за пробив методи на криптиране, а изтеклата информация включва още въпроси за сигурност и резервни мейл адреси, които могат да се използват за пробиви и на други акаунти на потребителите.

Източник: Reuters