Всичките 3 милиарда акаунти в Yahoo към 2013 са били хакнати

Сподели в...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Вчера 03.10 Yahoo обяви, че при кражбата на данни през 2013 са били хакнати всички потребителски акаунти, които по това време са били около 3 милиарда. Досега от компанията бяха съобщили, че само част от абонатите ѝ са били засегнати, но изглежда това не е така. Компанията е изправена пред сериозен проблем, тъй като срещу нея вече има организирани редица дела, а броят им най-вероятно ще нарасне.

Миналия декември от Yahoo обявиха, че при кражбата на данни през 2013 са били засегнати 1 милиарда акаунти, а това беше най-голямата от поредица кражби, които доведоха до срив на цената на технологичния гигант, който след това беше продаден на Verizon.

От компанията обявиха още, че според разследването, в откраднатата информация не са влизали текстови пароли (придобити под друга форма), данни за разплащателни карти и информация за банкови сметки. Според експерти, данните са били защитени с остарели и лесни за пробив методи на криптиране, а изтеклата информация включва още въпроси за сигурност и резервни мейл адреси, които могат да се използват за пробиви и на други акаунти на потребителите.

Източник: Reuters