25 години ThinkPad

На специално събитие в лабораториите “Ямато” в Япония, рожденото място на ThinkPad, Lenovo обяви юбилейната лимитирана серия ThinkPad Anniversary Edition 25. Тя е посветена на четвъртвековния юбилей на бранда и представлява съвременна интрепретация на класическия дизайн на първия ThinkPad като включва някои емблематични класически елементи като 7-редовата клавиатура (сега с подсветка), синия Enter клавиш, сините акценти на функционалните клавиши, както и многоцветно лого.

Проектиран от Ричард Сапер и разработен в лабораториите “Ямато” в Япония, първият ThinkPad – 700C – е представен официално на 5 октомври 1992 г. Вдъхновен от традиционните японски кутии бенто. Моделът прекарва няколко месеца в Космоса, печели повече от 300 награди и е с продадени 130 млн. броя. Името “ThinkPad” идва от джобни тефтери, които служителите на IBM ползвали. На предната им корица имало надпис “Think”

ThinkPad Anniversary Edition 25 включва мощен хардуер с процесор Intel Core i7-7500U, 16GB RAM, 512GB SSD, отделна видеокарта NVIDIA GeForce 940MX и 14” FHD сензорен дисплей. Сред опциите за свързване са USB Type-C (Thunderbolt 3), LTE, четец на памет карти, Gigabit Ethernet и 3 х USB 3.1 порта. Освен това е наличен четец на пръстови отпечатъци и технология за лицево разпознаване. Батерията на лаптопа е с капацитет 48Wh и предлага до 13.9 часа издръжливост с един заряд. Размерите на модела са 336.6 x 232.5 x 19.95 мм с тегло 1.58 кг.

Юбилейното издание ThinkPad Anniversary Edition 25 е наличен в Япония, Китай, Хонконг и Сингапур, Франция, Германия, Дания, Норвегия, Швеция, Финландия и САЩ. Цената на модела е 1900 долара и ще се предлага в ограничени количества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *