Започна разпространението на Windows 10 Fall Creators Update

През изминалата седмица Майкрософт започна разпространението на новото основно обновление за Windows 10 – Windows 10 Fall Creators Update. Заедно с него, компанията представи и първите модели VR очила с технологията за смесена реалност Windows Mixed Reality и новия Surface Book 2.

Нововъведенията в Windows 10 Fall Creators Update включват подобрения в Windows Ink като възможност за работа директно върху PDF файл и приложението Find My Pen, интегриране на Cortana и браузъра Windows Edge на различни устройства, подобрения в сигурността и управлението на личните данни, както и подобрени функции за достъпност като Eye Control.

Новите VR шлемове идват от редица производители като Acer, Dell, HP и Lenovo и използват камера за пресъздаване в реална среда на триизмерни обекти като хора, места, предмети и т.н. В Microsoft Store вече са налични над 20 000 съвместими приложения.

С Fall Creators Update Майкрософт представя Paint 3D, който позволява на потребителите да създават, манипулират и споделят собствени 3D образи и модели. Те ще могат да бъдат интегрирани в Оffice формати, включително PowerPoint презентации и Word документи. В комбинация с Mixed Reality Viewer те ще могат да бъдат пресъздадени във физическа среда, което ще даде нов тласък на креативността на професионалисти, студенти и всеки, които иска да твори.

Обновлението носи и сериозно подобрение на Mixer, който става по-добър с много по-бърз стрийминг от преди. Game Mode, от друга страна, позволява използването на пълния капацитет на устройството за по-висококачествен гейминг с Windows 10.

Във Fall Creators Update приложението Photos е подложено на цялостен редизайн, като потребителите могат да превърнат снимки и видео в спомени и истории с персонализирани 3D ефекти, интегриране на Windows Ink и преливки, без да е необходим предишен опит в обработката на изображения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *