Panasonic с нов цифров безогледален фотоапарат Lumix G9

Panasonic представи новия си професионален цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика Lumix G9. Разработен на базата на GH5, новият модел има подобрения по отношение на разделителната способност, нюансите и цветовете с 20.3-мегапикселовия Digital Live MOS сензор без нискочестотен филтър. В режим Висока резолюция фотоапаратът записва изображения с еквивалентна разделителна способност 80 мегапиксела в JPEG/RAW формат. Процесорът Venus Engine пресъздава образи с висока прецизност и реалистичност с помощта на технологиите Multipixel Luminance Generation и Intelligent Detail Processing.

Стабилизаторът на образа Body I.S. (Image Stabilizer) в тялото на Lumix G9 е значително подобрен, благодарение на което скоростта на затвора може да бъде намалена с до 6.5 степени. Това е постигнато чрез по-точно изчисляване и анализиране на заклащането при различни условия на снимане, като се използва информация за ъгловата скорост и движението, получена не само от жиросензора, но и от заснемащия сензор и сензора за ускорение.

Комбинирайки B.I.S. (Стабилизатор на образа в тялото, 5-осев) и O.I.S. (Оптичен стабилизатор на образа, 2-осев), стабилизаторът на образа 5-axis Dual I.S.2 (5-осев двоен стабилизатор на образа 2) при LUMIX G9 компенсира още по-големи заклащания. Ефективната комбинация на O.I.S и B.I.S. е много полезна при използване на телеобектив и при неблагоприятни ситуации, като например снимане през нощта или снимане от ръка. Стабилизаторът на образа 5-axis Dual I.S. 2 работи, както при запис на снимки, така и при запис на видео, включително 4K видео.

Фотоапаратът постига най-бързо автоматично фокусиране от 0.04 секунди, което е и най-бързото в бранша. LUMIX G9 също така извършва и най-бързото в своя клас снимане с 20 fps (AFC) / 60 fps (AFS) при пълна резолюция от 20.3 мегапиксела. Заедно с функциите 6K/4K PHOTO, потребителите могат да изберат най-подходящия режим на снимане в серия, в зависимост от конкретната ситуация, в допълнение към нормалния режим на последователни снимки.

Lumix G9 има най-големия в своя клас Live View визьор (LVF) с висока степен на увеличение от приблизително 1.66x / 0.83x (приравнено към 35mm фотоапарат). Предвиден е и нощен режим, както и функция AF Point Scope. Благодарение на използването на OLED технологията, при визьора е постигнато гладко изобразяване с честота 120 fps и реакция с минимално закъснение, под 0.005 секунди, както и контраст 10 000:1.

Lumix G9 има предно и задно шаси, отлети изцяло от магнезиева сплав, и е устойчив не само на водни пръски и прах, но също така и на замръзване до -10 градуса по Целзий. Задният монитор с 3.0-инчов LCD екран, свободен ъгъл на въртене, висока резолюция от 1040K точки и екранно съотношение 3:2. G9 има два слота за SD карти памет, съвместими с класа за висока скорост и капацитет UHS-II. Lumix G9 предлага Bluetooth и Wi-Fi свързаност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *