Verizon подписа с Ericsson договор за 5G

Verizon избра Ericsson за предоставяне на мрежовото оборудване за старта на въвеждането на 5G в търговска експлоатация. На избрани пазари в САЩ, през втората половина на 2018 г., Verizon ще изгради 5G търговска радио мрежа и основна 5G мрежа преди въвеждането на стандартите.

Двете компании планират да работят съвместно, за да развият мобилните екосистеми към бързото въвеждане в търговска експлоатация на 5G. През изминалата година, Ericsson и Verizon проведоха тестове с фиксирани безжични 5G мрежи, използвайки mmWave спектъра в множество градове и населени райони в различни части на страната и с различна гъстота на населението. Това бе ключов етап в плана на Verizon за изграждане на първата по рода си фиксирана безжична широколентова мрежа.

Тези тестове също така бяха и основополагащи за разбирането на 5G технологиите и разпространението на mmWave, използвани във Verizon 5G Technology Forum и предстоящия 3GPP 5G NR стандарт. Тези нови технологии се очаква да имат ключова роля при справянето с нарастващите изисквания за свързаност за новопоявяващите се потребителски изживявания в мобилни и фиксирани безжични широколентови мрежи като стрийминг на видео във висока резолюция, завладяваща виртуална/добавена реалност и свързани изчисления в облака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *