MediaTek Sensio е 6в1 биосензорен модул за смартфони

MediaTek представи нов биосензорен модул за смартфони, който може да проследява шест различни здравни показатели. Освен измерването на пулса, възможност, която е доста често срещана, MediaTek Sensio MT6381 може да проследява още кръвно налягане, вариабилност на сърдечния ритъм, периферно насищане с кислород (SpO2), електрокардиография (ECG) и фотоплетизмограмма (PPG).

Sensio модулът работи, комбинирайки хардуер и софтуер за измерване на необходимите параметри в продължение на около 60 секунди. Сред компонентите са червен и инфрачервен LED, I2C /SPI цифров интерфейс и външен BOM. За да могат да бъдат отчетени ECG и PPG данните, потребителят трябва да докосне двата сензора едновременно с двете ръце. По този начин се получава затворена верига, преминаваща през сърцето.

Едно от най-големите предимства на MT6381 е високата степен на персонализация, която предлага. Производителите на смартфони могат да вграждат модула в разнообразни модели, а освен това ще се поддържа и работа с външни приложения. MediaTek Sensio ще е наличен в началото на следващата година.

Източници: Android Police, MediaTek

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *