BMW цели продажбата на 500,000 хибридни/електрически автомобили до края на 2019

BMW си е поставила за цел да удвои броя продадени хибридни и електрически автомобили до 500,000 към края на 2019, съобщава главният изпълнителен директор на компанията Харалд Крюгер пред немския WirtschaftsWoche.

Очакванията са през 2018 доставките на електрифицирани автомобили да отбележат двуцифрен ръст, научаваме още от материал на Reuters. BMW е сред пионерите в областта като през 2013 представи i3 хечбек, но с незадоволителни продажби. През септември производителят обяви, че се подготвя за засилено производство на електрически автомобили и си постави за цел да има 12 изцяло електрически модели до 2025, които ще са с обсег до 700 км.

През изминалата седмица BMW обяви, че тази година вече има продадени 100,000 броя електромобили. Тази година добрите продажби се дължат на пазарите в Западна Европа и САЩ на моделите i3 и плъгин хибрида Active Tourer. Крюгер добави, че производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене ще продължи, за да може да бъде финансиран преходът към електрифицираните превозни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *