CEBIT с акцент върху информационната сигурност и защитата на данни

Преди време ви запознахме с трансформацията, през която преминава технологичното изложение CEBIT. Сега научаваме и малко повече за един от фокусите на новото събитие – ИТ сигурността и защитата на данни. Според Германския Федерален Офис за Информационна сигурност (BSI), защитата на данните е ключова за успеха на множество организации. 95% от ИТ експертите и специалисти по ИТ сигурност, които са част от проведено проучване, очакват 2018 да се характеризира с повече разбиране в тази насока. Един от основните проблеми е липсата на необходимите умения в повечето потребители.

На този фон CEBIT си поставя за цел да образова, информира и помага с прилагането на подходящи мерки за защита. Събитието ще предложи възможност за научаване на това кои подходи и индтрументи трябва да се използват за откриване на различни типове атаки. Експерти ще представят настоящите най-добри практики по време на различни панели на събитието.

Зоната за ИТ Сигурност ще обхваща две зали (12 и 13), включвайки и пространство за демонстрации. Програмата включва най-разнообразни тематики като защита на финтех компании и проблемите при IoT и AI. Един от лекторите ще бъде експертът по информационна сигурност Себастиан Шрайбер, който ще разкаже за това как хакерите работят и как той като „добронамерен хакер“ работи за разкриване на уязвимости в сигурността.

Централната сцена в зала 12 ще е предназначена за нови онлайн заплахи. Тук говорител ще бъде Мико Хипонен, главен развоен директор във финландската компания F-Secure. Той ще запознае посетителите с различни сценарии на кибератаки и начините за предпазване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *