LG представи три нови робота

Преди година LG представи гамата си от роботи, а сега по време на CES, компанията ще демонстрира три направления в тази област. Роботите са предназначени за употреба в хотели, летища и супермаркети. Серията е наречена CLOi и включва робота-сервитьор (Serving Robot), робота-пиколо (Porter Robot) и робота-пазарска количка (Shopping Cart Robot).

Целта на роботът-сервитьор е да разнася храна и напитки на гостите и клиентите в хотелите и чакалните в летищата. Роботът може да достави храна и освежаващи напитки по всяко време, а благодарение на вградения си плъзгащ се поднос, той може да сервира. След като доставката бъде потвърдена от клиента, роботът-сервитьор се връща на изходната си позиция самостоятелно.

Роботът-пиколо е създаден с цел да доставя багаж до стаите на гостите. Роботът може да се справи и с експресни услуги по регистрация на настаняване, както и да обработва плащания, което дава възможност на заетите гости да освободят хотелската стая и багажът им да бъде доставен до изчакващ автомобил за кратко време.

С помощта на робота-пазарска количка клиентите могат да сканират продуктите, използвайки четеца на баркодове, вграден в робота и така да разглеждат цените. Клиентите също разполагат с пълния си списък с покупки на предния дисплей на робота. Посредством смартфон приложение роботът може да насочва пазаруващите към продуктите, които са избрали.

CLOi роботите на LG ще бъдат разработвани успоредно с ThinQ– марката за изкуствен интелект (AI) при потребителската електроника и домакинските уреди на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *