Третото издание на GDS Monthly обръща поглед към началото

Третото издание на networking събитието Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с гейм студиото B12 Games, ще събере на една сцена две от емблематичните фигури в българската game dev индустрия – Веселин “Frujin” Ханджиев от Black Sea Games и Габриел Добрев от Haemimont Games. В рамките на техния разговор на 18 януари от 19:30 ч. в Culture Beat, ще се върнем към самото начало на родната девелопър сцена и ще зададем въпроса „Как започна всичко?“

Специалният гост на събитието Веселин “Frujin” Ханджиев има повече от 20 години опит зад гърба си, а любовта му към гейминга и програмирането се проявява още в младежката възраст. Веселин е част от екипите на редица успешни български и международни гейм заглавия. Кариерата му започва в Haemimont Games където работи по култовата игра Tzar: The Burden of the Crown, която постига голям комерсиален успех. През 2001 г. основава Black Sea Studios (преименувано през 2008 на Crytek Black Sea), което става известно със стратегиите WorldShift и Knights of Honor. В края на 2016 г. създава студио Black Sea Games, с което прави завръщане към “корените” и към хардкор classic игрите.

Гостите на Game Dev Summit Monthly #3 са поканени да тестват прототипа на Project Dwarf – ААА гейминг машина в облака която дава възможност на всеки да навлезе в света на компютърните игри без необходимостта от закупуването на скъпа геймърска машина.

Орлин Дуцкинов, създателят на играта Тomato Jones (physics platformer) се включва в Open Mic сегмента за инди компании. Орлин, който се занимава с game dev от 1993 г., ще разкаже за третата част на играта, която излиза през януари 2018 и ще сподели за опита си като независим разработчик на игри.

Събитието ще завърши със специално състезание, организирано от Drone Arena.

Game Dev Summit Monthly #3 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/zirrDF.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *