Technics с две нови попълнения в серията си грамофони

Technics разширява своята линия аудио компоненти Reference Class с два нови грамофона с директно задвижване SP10-R и SL-1000R. Грамофоните позволяват възпроизвеждане от аналогови винили.

SP10-R е оборудван с безколекторен електродвигател за директно задвижване с двоен ротор и намотки от двете страни. Тежката част на диска е изработена от месинг с дебелина 10 милиметра, подсилен по периферията с волфрам. Така конструираният диск има обща маса приблизително 7.9 кг. и инерционен момент приблизително 1 тон.см2. Задната повърхност на диска е покрита с гума, която поглъща нежеланите вибрации.

За максимално потискане на шума, контролният модул е отделен от основния блок, а импулсното му електрозахранване използва технология за подаване на напрежение с минимален шум.

SP-10R е конструиран така, че да бъде напълно взаимнозаменяем с предходните модели от серията SP-10, като SP-10MK2 и SP-10MK3. За да могат потребителите да продължат да използват шасито и дисковия модул от тези модели, формата и разположението на винтовете са направени така, че да осигурят пълна обратна съвместимост. Контролният модул също е с формата и размерите на захранващия модул на SP-10MK2.

Системата Technics SL-1000R включва универсално S-образно рамо, изработено от лека магнезиева тръба. Рамото има оптимално закрепване с карданно окачване и се характеризира с висока чувствителност към движението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *