Безплатен app Wi-Fi Heatmap

Често се случва (особено, когато интернет скоростта ни е бавна) да влизаме в сайтове за проверка на скоростта на down/upload. Чрез днешното предложение ще Ви покажем един малко по-различен изглед на възможностите за проверка на скоростта на интернета у дома.

Стига да разполагате с телефон с GPS, с помощта на приложението можете да картографирате помещенията, където желаете да направите своето проучване. По този начин ще откриете колко точно е силата на сигнала и има ли необходимост от по-мощни устройства, за да имате интернет навсякъде, където пожелаете.

Начертай си сам

Ако нямате готов план на помещенията, които искате да картографирате е предвидена възможност да си начертаете свой – в нашия случай това бе крайно недостатъчно, поради което си свалихме готов план.

В червено е обозначен слаб сигнал, в жълто – среден по сила сигнал, а в зелено е силен сигнал.

Освен че приложението показва силата на сигнала, може да ви покаже и средната скорост съгл. зададените параметри. Колкото повече точки включите в анализа, толкова по-ясна картинка ще придобиете

Допълнително можете да разберете и колко ms e средния ping.

Чрез настройките можете да зададете прецизността, чрез т.нар. точков диаметър, т.е. можете да определяте за какво пространство да се отнася сигналът, който измервате (от 0.5 до 3 метра).

Можем да потвърдим, че с приложението се работи изключително лесно.

Считаме, че разработчиците от Wi-Fi Solutions са си свършили добре работата и приложението би могло да ви е от полза.

Оценка на потребителите в Google Play – 3.4;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *