iCU Sofia 2018 събра редица телеком експерти

Първото за София и второ за региона телеком събитие – iCU Sofia 2018, събра за два дни в столицата на България дигитални експерти от цял свят. Международната платформа е създадена за обмен на опит и знания, както и за експертни заключения относно бъдещето на телекомуникациите, мобилните технологии, интернет на нещата и дигиталното съдържание.

Основна тема на дискусиите в София бяха дигиталните трансформации под влиянието на бързо развиващите се Интернет на нещата, облачни услуги и платформи за умни градове. В същия този контекст беше обсъждано бъдещето на центровете за данни и възможностите пред телекомуникационните компании. Дали ще останат само в сферата на пренос на данни или ще се възползват от уникалния шанс да играят основна роля в развитието на новите екосистеми с умни решения? Почти всички участници се съгласиха, че за да запазят активна роля на пазара, телекомите се ориентират към надграждане на базовата им роля в момента, а именно пренос на данни и осигуряването на инфраструктура.

Конференцията на световно ниво iCU Sofia 2018 се осъществи в София с подкрепата на VIVACOM редом с други ключови за индустрията играчи. Събитието събра над 300 ръководители и представители на водещи телеком компании, оператори на мрежи, доставчици на интернет и облачни услуги, разработчици на умни решения и на Internet eXchange Point (IXP), както и стрийминг медии и доставчици на съдържание.

Събитието бе открито от Димитър Гюрджилов, Технически директор Архитектура, планиране и изграждане на мрежата на VIVACOM, а сред говорителите бяха представители на компании като Google, UBER, SAP, Bank of Telecom; Türk Telekom International; Deutsche Telekom и много други. В дискусиите бяха представени компании не само от Европа и Америка, но също така от Австралия и Азия. Редом с тях участие взеха утвърдени експерти на VIVACOM като Емил Георгакиев, Технически директор и Милен Нинов, старши мениджър Продажби на едро в компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *