Huawei демонстрира кола управлявана от смартфон с изкуствен интелект

Huawei представи своя проект „RoadReader”, който минава отвъд границите на технологията за разпознаване на обекти и поставя възможностите за самообучение, скоростта и производителността на устройствата с изкуствен интелект на компанията.

За разлика от други безпилотни автомобили, които забелязват препятствията, Huawei превръща Porsche Panamera в безпилотно превозно средство, което разбира заобикалящата среда. Това означава, че може да различава между 1000 различни обекта, включително котка и куче, топка или мотор, и да се научи да прави най-подходящия курс на движение.

За целта проектът „RoadReader” използва изкуствения интелект в Huawei Mate 10 Pro. Повечето автономни автомобили, които в момента се разработват, разчитат на изчислителната мощ на целево създадени чипове, които се разработват от външни технологични доставчици.

Huawei ще представи проекта „RoadReader“ и възможностите на автомобила на двудневно събитие на мобилния конгрес в Барселона (MWC 2018) от 26-ти до 27-ми февруари 2018г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *