Мини представяне на тайвански технологични иновации по време на MWC

По време на мобилния конгрес в Барселона успях да присъствам и на едно интересно събитие организирано с цел популяризиране на тайванските технологични компании. Събитието беше открито от Ши Шун Лиу, вицепрезидент на TAITRA, тайванска организация, която промотира технологичния бизнес на страната. Според него, отношенията между страната и ЕС са добри и почти една трета от износа на страната отива към ЕС. Над 70 компании от Тайван присъстват на мобилния конгрес.

D-Link – представиха рутер (AC 2600) с вградена защита от MaCafee и Intel процесор. Това прави работата с IoT устройства по-защитена. Блокира вируси и други заплахи към домашните свързани устройства като камери, компютри, умни крушки и др. Използва облачно базирана система за машинно обучение. Има и филтър за съдържание към деца рез Parental Control функционалности.

Secom представи няколко компании, които са част от организацията ѝ. Сред тях са такива, предлагащи решения свързани с облачни услуги, анализ на big data, предотвратяване на инциденти в дома (изтичане на газ, проблеми с ел. система, ВиК) и подобни решения за търговски обекти. Компанията интегрира още системи за ранно предупреждение при бедствия.

BotPartner разработва софтуерна система за управление на умни IoT устройства през чат приложение за смартфони. Развива се и към свързване с повече услуги.

iXensor подготвят хардуерен модул към смартфона, който може да отчита редица здравни параметри, които да бъдат изпращани директно към лекар и т.н.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *