Sony Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact – официално

Sony представи официално новите си смартфон попълнения – Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact.

Xperia XZ2 разполага с 5.7” HDR Full HD+ 18:9i дисплей с HDR поддръжка и X-reality for mobile технология. Моделът използва S-Force Front Surround система от високоговорители и включва DSEE HX технология за подобряване на звука. Motion Eye камерата предоставя възможност за 4K HDR видео заснемане, а има и режим за супер бавен каданс също е подобрено, като снимането с 960 кадъра в секунда вече е възможно във Full HD резолюция. Налично е и приложението за 3D сканиране – 3D Creator.

Смартфонът е с леко променен от познатия ни досега дизайн с гладка форма от 3D стъкло. Предната и задна повърхности са с Corning Gorilla Glass 5 покритие, а рамката е метална. Налични са четири различни цвята – Разтопено сребро, Преливащо черно, Тъмно зелено и Пепел от рози. Xperia XZ2 е със сертификат IP65/IP68 и е устойчив на намокряне и разливане.

Сред характеристиките му са чипсет Qualcomm Snapdragon 845 с X20 LTE и 3180mAh батерия с поддръжка за безжично зареждане.

Xperia XZ2 Compact включва 5” HDR Full HD+ уголемен дисплей и стерео високоговорители. Моделът също така включва всички последни новости в Motion Eye камерата, които са налични при по-големия смартфон. Въпреки размерите си и той използва чипсет Snapdragon 845.

XZ2 Compact има същата концепция за дизайн като XZ2 – с извивка на корпуса. Тук гърбът е от висок клас устойчив на надраскване поликарбонат, а освен това предлага IP65/IP68 защита и метална рамка. Ще се предлага в 4 цвята с гладка матирана повърхност – Бяло сребро, Черно, Мъхесто зелено и Коралово розово.

Ще бъде налична гама от допълващи аксесоари, включително калъфи (Style Cover Touch и Style Cover Stand) в съответстващи цветове за двата модела, аксесоари за зареждане – безжична докинг станция (WCH20) за бързо зареждане и Quick Charger UCH12W, предоставящ заряд на батерията за часове работа с устройството само със зареждане за няколко минути.

Компанията представи и новите си 2-way Style USB Audio & Bluetooth (SBH90C) слушалки използващи безжична технология за свързване и отворените стерео слушалки (STH40D).

Xperia XZ2 и XZ2 Compact ще бъдат пуснати на пазара в България от началото на април 2018 г. и ще работят под Android 8.0 Oreo.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.