Thinfilm интегрира NFC тагове в тънки рекламни стикери

Thinfilm е компания базирана в силициевата долина в САЩ и представя продуктите си по време на мобилния конгрес в Барселона. Имах възможност да разговарям с техни представители, които демонстрираха решенията базирани на NFC технология.

NFC модулите са достатъчно тънки и могат да бъдат вграждани в стикери и хартиени носители. На щанда на изложителите бяха показани магнити за хладилник и др, чиито NFC тагове съдържат разнообразна информация и могат да водят директно към страница за поръчка. Потребителят само докосва смартфона си до стикера, за да активира съдържанието. Решението е удобно и за провеждане на различни томболи.

Компанията вече активно въвежда технологията и има редица клиенти, включително в Европа. Все пак споделят, че за да бъда направена поръчка трябва да се заяви обем в областта на стотици хиляди бройки.

Технологията е интересна, тъй като демонстрира различните типове приложение на NFC в ежедневието. Освен това поръчителят получава достъп до информация за кампанията си като това колко хора са ползвали тага и в кой регион.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *