Новите Viber общности – до милиард потребители в един чат

Viber представи Viber Communities (общности), въвеждайки възможност за групов чат за съобщения и обмен на съдържание. Това, което отличава новата функционалност от други решения, е че няма ограничение в потребителите, които могат да се включат в един чат. Теоретично това могат да са до 1 милиард потребители в един групов чат.

Администраторите на тези общности разполагат с възможност за ангажиране и развитие на групи на база общи интереси, изживявания, каузи и други. Viber ще представи съвсем скоро и нови функционалности за монетизация, които ще позволят на админите на Communities да изградят модел за генериране на печалба при тяхното разрастване.

Суперадмините управляват ролите на потребителите в Communities – те могат да добавят членове и да ги правят админи или суперадмини, да им забраняват достъп и да ги блокират, да решават дали могат или не могат да участват в разговорите, както и дали на свой ред могат да канят нови членове в Communities. Суперадмините могат да развиват общност и да я правят публично достъпна, предоставяйки линк за споделяне, като могат да премахват този линк във всеки един момент. Също така, могат да активират функционалности за монетизация в зависимост от политиката и темата на Communities, а Viber ще съдейства за генериране на приходи.

От днес поетапно новата функционалност ще стане активна за всички Viber потребителите на глобално ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *