Курс ще запознава деца и младежи с енергийните източници на бъдещето

За първи път у нас ще се проведе курс на тема зелена енергия – изцяло насочен към деца и младежи (12+). Занятията на образователен център “Технократи” започват на 10-ти март в гр. София и ще се проведат в четири последователни съботи на месеца, между 16 ч. и 18 ч. на адрес: ул. Сердика №20. Освен дискусии по значими теми като възобновяеми енергийни източници, начини за добиване на зелена енергия и алтернативни източници за електрозахранване, в програмата са включени и практически упражнения за добив на енергия чрез устройства Horizon Education kit.

Курсът се състои от теоретична и практическа част, като практическата програма включва упражнения за добиване на чиста енергия чрез експерименти с фотоволтаични (соларни) панели; добиване на биогориво; добиване на енергия чрез солена вода, както и разделяне на водата на съставните ѝ молекули и използване на водород за задвижване на автомобил.

Оборудването, което се използва за курса, Horizon Еducation kit, е сертифицирано и специлизирано и за деца и младежи. Използва се и от преподаватели и експерти в над 65 страни и демонстрира как функционира една реална система за чиста енергийна технология на миниатюрна скала.

Участниците в курса работят по двама в група и преминават през експерименти за захранване на електрическа верига със слънчев панел; вятърна турбина по оригиналния модел на аеронавтиката на НАСА; генерират водород чрез водна електролиза и го превръщат в електроенергия, използваща горивна клетка. След курса всеки участник ще е генерирал зелена енергия на практика и ще е запознат в дълбочина с темата, която те първа ще се развива и добива важност в живота му занапред.

Курсът е с цена 109 лв., а ако проявявате интерес, можете да се запишете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.