Предстои първият у нас спортен хакатон

Спортни Хакатони България събира на едно място програмисти, спортисти, софтуерни инженери и дизайнери, които ще имат възможност да разработят и представят иновативни софтуерни и хардуерни проекти за всички видове спорт. Те могат да са на концептуално (идейно) ниво, прототип или завършено решение. Събитието ще се проведе на 10 и 11 март.

Технологиите имат редица приложения в спорта. Могат да се използват за мониторинг и анализ на тренировките при професионалните спортисти, за измерване на напредъка на начинаещите и дори помагат на треньорските екипи да подобряват и усъвършенстват програмите си. Работейки в екип или индивидуално, участниците в Спортни Хакатони България имат възможност да оптимизират спортните тренировки, да ги направят по-ефективни и да представят идеи за развитие на спорта като цяло.

В рамките на събитието ще се проведе и първата в страната конференция Sports Tech. Програмата ѝ включва представяне на добри практики в областта на спортния мениджмънт и предприемачеството, практически примери за внедряване на технологиите в различни дисциплини, ролята на самомотивацията за постигане на високи резултати.

Националната спортна академия „Васил Левски“ е домакин на двудневното събитие. Спортни Хакатони България и Sports Tech конференция се организира от EduTechFlag в партньорство с Министерството на младежта и спорта и със съдействието на комуникационна агенция „Интелдей Солушънс“. Инициативата е подкрепена от повече от двадесет организации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *