Ubisoft гостуват на петото издание на Game Dev Summit Monthly

Петото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с B12 Games, ще срещне посетителите с творческия директор на Ubisoft Sofia – Спас Крушков, който ще разкаже повече за вселената на Assassin’s Creed Origins. В рамките на събитието, което ще се проведе на 22 март в столичният клуб Culture Beat от 19:30 ч., ще гостува Иван Маслев създателя на българската инди игра Porkabilly, а интерктивната част на събитието ще бъде подсигурена от Dextrophobia Rooms.

Спас Крушков започва кариерата си в game dev индустрията през 2009, когато става част от екипа на Ubisoft Sofia. От тогава досега е натрупал опит като изпълнителен продуцент и творчески директор по няколко от най-добрите заглавия от световноизвестната поредица Assassin’s Creed.

Спас Крушков ще разкаже как светът в една типично движена от историята игра като Assassin’s Creed може да влезе в главната роля и да зададе насоката на геймплея. Какво задържа интереса на играчите в съвременните игри и какво определя тяхното уникално преживяване. Всичко това творческият директор на Ubisoft София ще подкрепи с примери от Assassin’s Creed Origins, в разработката на която българското студио има значителен принос.

Във втората част на Game Dev Summit Monthly – Open Mic, даваща възможност на независими студиа да представят своите игри пред широка аудитория, ще се запознаем с Иван Маслев създателя на играта Porkabilly – класически 3D платформър, в който се изисква бързина, логическо мислене и стратегия.

Към събитието се присъединяват и Dextrophobia Rooms с едно специално предизвикателство – Декстро/Cards2Go и една по-различна игра, която дава възможност за бягство в реалността.

Game Dev Summit Monthly #5 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/pujS7d.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *