Джим Ксу: успехът на Huawei се дължи на огромните инвестиции в развойна дейност

Непосредствено след премиерата на новите смартфони от серия P20 на Huawei, имах възможност да участвам в общо интервю с Джим Ксу, който е ръководител на отдел продажби и услуги на Huawei. Цялото интервю можете да намерите в края на материала, а въпросите са от мен и редица колеги от други медии.

Ето и кратко резюме:

Интересно ми беше да разбера кой е най-продаваният модел на компанията през изминалата година в световен мащаб. Това оказва се е Huawei P10, което не е изненада, имайки предвид добрата производителност и сравнително достъпната цена.

Най-добре приетият модел на компанията през 2017 е Huawei Mate 10.

На въпроса ми дали Huawei планира да пусне смартфон по програмата Android One, отговорът за съжаление беше отрицателен.

Сред най-задаваните въпроси към г-н Ксу бяха тези за за проблемите, които среща компанията по отношение на пазара в САЩ. Разбира се тук нямаше конкретен отговор, но той подчерта, че Huawei отговаря на всички регулации за защита на личните данни на потребителите. Въпреки трудностите, смартфоните на компанията ще се продават в САЩ, но засега без да са част от предложенията на мобилните оператори.

Според Джим Ксу, успехът на компанията се дължи на сериозната развойна дейност, която провежда, качеството на продуктите и добрите екипи за продажби. През 2017 са вложени над 10 милиарда Евро в разработка.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *