Philips с нова серия гейминг монитори за конзоли

MMD, лицензен партньор на Philips monitors, представи новата си серия монитори Momentum. Продуктите са с фокус върху домашното забавление и в частност конзолните игри.

Първият дисплей Philips Momentum, който ще дебютира – моделът 436M6VBPAB, идва с 4K UHD резолюция, 43” VA панел, 1000 cd/m² пикова яркост, цветово пространство ultra-wide с покритие на 100% BT.709 и 97.6% DCI-P3 и 1.07 милиард цвята, постигнати посредством 8 bit +2 bit FRC (Frame Rate Control) представяне. Това е и първият дисплей, съвместим с новия стандарт VESA DisplayHDR 1000.

436M6VBPAB е снабден с Quantum Dot технология и включва редица технологии насочени към геймърите – Low Input Lag, SmartResponse и Adaptive-Sync. Освен това е налична и Ambiglow технология за осветяване. За озвучаване, 436M6VBPAB предлага два говорителя с мощност 7W и DTS Sound технология.

Линията Momentum е проектирана с идеята, че дисплеят може да бъде разположен на значително разстояние от потребителя. Затова е налично и дистанционно управление, което позволява да се управляват и други устройства, свързани по HDMI с помощта на Philips EasyLink.

Първият дисплей Philips Momentum, 436M6VBPAB, ще дебютира през май 2018 на препоръчителна крайна цена от 1559 лв. с ДДС.