GameLoft и Kyodai гостуват на седмото GDS Monthly

Специален гост на седмото издание на Game Dev Summit Monthly е Александър Филипов, част от екипа на Gameloft, водеща компания в разработването на мобилни игри и продукти в сферата на гейминга. В събитието, което ще се проведе на 31-ви май от 19:30 ч. в столичния клуб Culture Beat, ще се включат и студио Kyodai – създателите на първата българска игра от така нареченият walking simulator жанр – Elea. Вечерта ще завърши с геймърски куиз, подготвен от ForPlay.bg.

Александър Филипов работи дълги години като гейм дизайнер в GameLoft София. Кариерният му път включва многобройни проекти, като в момента главният му фокус е върху разработката на мобилната игра March of Empires. В седмото издание на Game Dev Summit Monthly, той ще включи с лекция на тема “Как да подобрим и еволюираме играта си след пускането й на пазара?”.

В сегментa за независими студиа Тодор Тодоров и Ивайло Коралски от българското студио Kyodai ще разкажат за Elea – играта, която разработват през последните няколко години, както и за трудностите и предизвикателствата, една независима компания среща. Заглавието, чийто първи епизод вече може да бъде намерен в Steam – http://store.steampowered.com/app/812020/Elea__Episode_1/, предлага на играчите първокласно интерактивно Sci-Fi приключение, което разглежда човешкото съществуване и идентичност в контекста на междузвездното пътуване и възхода на всезнаещия изкуствен интелект. Цялата версия на играта ще бъде налична през лятото.

Game Dev Summit Monthly #7 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/9v6zAD