Достъпният електромобил e.GO Life съвсем скоро ще е реалност

Миналата година ви запознах с проекта за достъпния електромобил e.GO Life, който ще се произвежда в Европа. Сега проследяваме историята с новината за това, че всичко върви по план и първите собственици ще получат електромобилите си до края на годината. Плановете са производството да достигне до 10 хиляди броя годишно на една смяна, което лесно може да се увеличи при нужда.

От представителя на компанията с когото разговарях по време на CEBIT Preview, научаваме още, че до момента са направени 3,000 предварителни заявки за e.GO Life. За целта, всеки желаещ е заплатил 1,000 Евро. Цената на базовия вариант е 15,900 Евро като са налични няколко разновидност с мощност на мотора 20kW-60kW и капацитет на батерията 14.9kW-23.9kW. Максималният теоретичен пробег е до 200 км с един заряд.

Външните части от конструкцията са пластмасови, което позволява постигане на по-ниско тегло и цена. Електромобилите могат да бъдат зареждани и в домашни условия, директно от електрическата мрежа. Това, което е важно да спомена, сервизен партньор на e.GO Life е Bosch, което означава, че всички центрове за обслужване на компанията ще могат да ремонтират електромобилите.

За момента електромобилът не може да бъде поръчан директно в България, но е възможно това да стане през Германия.

Посетителите на CEBIT 2018 ще могат да се запознаят отблизо с електромобила.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *