Япония със сериозно присъствие на CEBIT 2018

Миналата година Япония беше страна партньор на технологичния панаир, разполагайки с огромно изложбено пространство. Тази година в новия формат на изложението, страната също ще има подобаващо място. Японската организация за външна търговия (JETRO) ще доведе редица компании от страната на изгряващото слънце.

Японският павилион ще е с 20 изложители, които имат за цел да направят връзка между Япония и Германия/Европа. Сред компаниите са 17 SME представители, занимаващи се с различни дейности. Решенията на тези компании са свързани със системата Society 5.0 в синхрон и надграждайки Industry 4.0 ерата. Сред продуктите са и модули предназначени за IoT устройства.

Друга японска организация наречена NICT (обществен институт за научноизследователска дейност) ще организира съвместно с немската индустриална организация ZVEI форум за безжични технологии, който ще се проведе а 12 юни в Зала 13 на изложбения конгрес.

Конференцията ще е с безплатен достъп и ще обхване темата за безжична връзка на производствените роботи и техника в смарт фабрики. Япония има голям напредък в това отношение, като страната иска да предаде това know how и на европейските компании. използвайки безжична технология за комуникация и управление ще доведе до по-висока степен на автономност на роботите и други уреди, което позволява по-висока ефективност в производствения процес.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.