ScaleIT дава шанс за разрастване на стартъпи от региона

Задава се едно доста интересно събитие на стартъп сцената в Европа. Платформата ScaleIT се подготвя за четвъртото издание на ежегодното си събитие, което събира най-добрите стартъпи от Южна и Югоизточна Европа с инвеститори и фондове за рисков капитал. През изминалите 30 месеца, преминалите през ScaleIT са набрали над 140 милиона долара инвестиции. Сред компаниите, които са преминали през миналогодишни събития са: Motork, Bemyeye, Musement, Tok.tv, Shopfully, Cuebiq.

За съжаление официалните срокове за регистрация са изтекли, но платформата ще се завърне и през следващата година.

Ето и какви бяха критериите за участие в тазгодишното издание:

– Оборот от поне 1 милион Евро през изминалите 12 месеца или поне 1 милион потребители месечно (за онлайн B2C)
– Ръст на годишна база около 100%
– Поне 20% от общия оборот да е генериран извън страната или наличие на ясна стратегия за излизане на външни пазари

Победителите ще бъдат избрани до 21 август и ще могат да участват на двудневно събитие (17 и 18 октомври 2018) в Милано, Италия. Там те ще имат възможност да представят бизнес модела си и да се срещнат с международни инвеститори и фондове за рисков капитал. В предишни издания на събитието са участвали фондове като Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit и др.

Сред партньорите на тазгодишното събитие са компании като Euronext, McKinsey, Orrick, Amazon Web Service, Salesforce, Silverpeak, Badenoch&Clark, Ludovici, Piccone & Partners, Endeavor, ABC Accelerator, Startups.watch и U-Start.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *