Вижте Nissan LEAF и Jaguar I-PACE на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018

Най-продаваният електромобил в Европа – Nissan LEAF ще бъде показан на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Лидерът на европейския автомобилен пазар, чийто продажби скочиха с 56% за първите 5 месеца на годината (по данни на аналитичната агенция JATO Dynamics) ще бъде един от експонатите на първото специализирано изложение за елекромобили у нас – от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall.

Най-продаваната марка електромобили в света е Tesla, но Renault-Nissan води класацията по автомобилни групи и е eднoличeн лидep нa пaзapa нa eлeĸтpoмoбили в Eвpoпa, c дял oт 41%.

Nissan LEAF може да измине 270 км. с едно зареждане на батерията (комбиниран цикъл (WLTP). Разходът на енергия е едва 20,6 kWh на 100 км., което означава, че можете да стигнете от София до Пловдив за малко повече от 3 лв. Батерията е с обем 40 kWh и се зарежда напълно за 7,5 часа (от зарядна станция 32А тип Wall Box) или до 80% от капацитета й за 1 час (със станция за бърз заряд тип ChaDeMo).

На изложението в София ще бъде показана цялостната концепция за функционирането на този електромобил, с възможностите и удобствата за зареждане на Legrand Charging stations.

На изложението Jaguar ще представи първия си изцяло електрически автомобил I-PACE. Литиево-йонната му батерия е с капацитет 90 KW и позволява пробег до 470 км с едно зареждане. Батерията се зарежда до 80% за 40 минути посредством специалните електрически станции, които осигуряват постоянен ток от 100 KW. Зареждането може да се направи и през обикновен контакт от стената вкъщи (чрез стенна зарядна станция с променлив ток от 7 KW) за около 10 часа.

Новият I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, с мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ момент. С тях Jaguar I-PACE е в състояние да ускори от 0-100 км/ч за 4,8 секунди.

Можете да участвате в томболата на „Мото Пфое“, която ще бъде разиграна на ELECTRO MOBILITY EXPO и да спечелите уикенд за двама с Jaguar в х-л „Амира“, Банско. Ако сте късметлията, спечелил наградата, ще имате на разположение автомобил на Jaguar за целия уикенд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *