Qualcomm с нов чипсет за смарт часовници

Qualcomm представи новия си чипсет за смарт часовници Snapdragon Wear 3100. Той ще предложи удължен живот на батерията, подобрения по отношение на always-on дисплеите и поддържа повече фитнес сензори. Основната новост е наличието на втори ниско енергиен процесор, който ще се занимава с процесите когато часовникът не се използва. Той ще се занимава със сензорите и дисплея в спящ режим при 20 пъти по-ниска консумация на енергия спрямо основния процесор. Основният процесор е същият като при настоящото поколение Wear 2100.

Очаква се с новия чипсет, издръжливостта на батерията да достига до над един ден, а компаниите могат да използват и по-малки батерии за по-тънки модели. Когато нивот на батерията падне значително, основните функции на устройството ще се изключват, позволявайки запазването на достъпа ви до информация за часа за по-дълго време. При 20% батерия получавате до седмица издръжливост в този режим.

Новите часовници ще могат да визуализират гладко движение на стрелката за секундите. Последното интересно обновление е управлението на сензорите. В това направление, компаниите вече ще могат да пишат сами кодовете за управление, което да доведе до по-доброто им приложение при спортните часовници.

Първите часовници с новия чипсет ще се появят до края на годината от Fossil, Louis Vuitton и Montblanc. Очаква се към новия чипсет да се добавят новости чрез софтуерни обновления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.