Huawei Mate 20 Pro и защитата на личните данни

В днешно време темата за защитата на личните данни е все по-актуална, особено на фона на постоянните кибер атаки и изтичане на данни. Всеки от нас намира начин да пази данните си, но до голяма степен това зависи и от устройствата, които използваме. В ежедневието, най-често това е смартфонът и логично именно тук тази тема да е особено важна. Редица производители правят сериозни крачки в осигуряване защитата на съхранените на мобилните устройства данни, но в случая ще се спра накратко на представения наскоро Mate 20 Pro на Huawei, тъй като в момента тествам именно него.

Устройството разполага с 3D технологията за лицево разпознаване, базирайки се на 30 хиляди виртуални точки. 3D Face Unlock технологията разпознава лицето на своя притежател за около 600 милисекунди, според компанията. Устройството разполага и с друга опция за сигурно отключване – вграден в дисплея четец на пръстови отпечатъци. По този начин е обезпечена защитата за достъп на външни лица до това, което съхранявате на смартфона, било то снимки, контакит или други ценни файлове.

Сред останалите локални решения са още приложения като PrivateSpace, AppLock, File Safe и PrivateScreen. PrivateScreen позволява чрез лицево разпознаване да получите достъп до специален раздел от телефона, в който да съхранявате най-поверителната си информация. Освен това е налична и антивирусна програма, която е базирана на Avast и предлага добро ниво на защита.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *