Huawei с нова платформа за разработчици в сферата на AI

По време на третото издание на конференцията Huawei Eco-Connect Europe, Huawei представи новата си отворена платформа HiAI 2.0. Целта на новата платформа е да улесни достъпа до ресурси за създаване на приложения използващи технологии за изкуствен интелект. Чрез платформата, разработчиците ще могат да наблюдават и анализират техническите характеристики на чипсетите, устройствата и облачните приложения на бранда през HiAI Foundation, HiAI Engine и HiAI Service.

HiAI Foundation осигурява на софтуерните инженери възможност за анализ на работата на мобилните чипсетите и техния работен потенциал. Платформата също така поддържа по-голям брой модели и оператори. HiAI Engine е програмният интерфейс на платформата, позволяващ на инженерите да интегрират множество ключови характеристики в своите проекти. HiAI Service осигуряват своеобразен мост между нуждите на потребителите и предоставяните услуги.

В момента над 1000 партньори и 450 хиляди инженери работят в екосистемата Huawei HiAI. Проектът се обслужва от 2 лаборатории и 13 изследователски центъра по света и се развива в тясно сътрудничество с местните софтуерни разработчици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *