Firefox вече ще известява при посещение на хакнат сайт

По-рано днес от Mozilla анонсираха, че браузърът Firefox Quantum ще известява потребителите, ако посетят сайт, който е бил жертва на хакерска атака. Това е добра стъпка в развитието на Firefox, тъй като е почти невъзможно да следите постоянно, дали посещавате компрометирани сайтове.

Тъй като за повечето потребители е много досадно да получават постоянно известия, дори и полезни, от Mozilla твърдят, че поп-ъпите няма да излизат по-често от веднъж на посещение на даден сайт. След като първоначално сте получили известие за нарушена сигурност в сайта, Firefox ще ви извести още веднъж, ако посетите сайт, който е бил вкаран в базата данни с хакнати такива през последните два месеца. Все пак, ако изобщо не желаете да получавате известия, просто можете да изключите опцията.

За да бъде по-ясно на потребителите, от Mozilla оповестяват, че получават данните си от партньорите си „Have I Been PWND”. Също така, горепосочените са интегрирали плъг-ин във Firefox, който ви показва, ако пощата ви е била „посетена“ от хакери и има изтичане на информация. Освен, че нотификациите се показват директно на работния плот, от Mozilla са направили Firefox Monitor с възможни 26 езика.

А дали вашият Email е бил подложен на хакерска атака?

Можете да разбере като го напишете в: https://haveibeenpwned.com/

Alexander Kolev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *