Xiaomi добави нов бранд в портфолиото си

Китайският производител на смартфони и селфи апликации, Meitu, обяви че Xiaomi придобива хардуерния им бизнес. Телефоните ще продължат да носят името Meitu, както и софтуера на камерата, но дизайнът и продажбите ще бъдат отговорност на Xiaomi. Това, което е сигурно е, че магазините на китайския производител ще започнат да предлагат и смартфони с големи селфи възможност, ако можем така да се изразим.

Тъй като главните цели на Meitu са да подтикват хората към това да показват красотата си, те са оборудвани с добри селфи камери, а партньорството с Xiaomi ще отводи широко вратите за китайския производител. От Meitu също така споделят, че за последните 5 години са продали едва 3,5 милиона устройства и това още повече ги мотивира да влязат под крилото на гиганта.

От Xiaomi обясняват, че ще заплащат определен процент за всеки продаден смартфон, а след 5 години ще започнат да изплащат твърда сума за брой. От друга страна пък, Meitu ще се възползва от възможността да доразвие потребителската база на социалните си мрежи и приложения, но не е ясно дали ще видим тези приложения в предстоящите смартфони на Xiaomi.

Ще следим темата с интерес и ще очакваме развитие…

Alexander Kolev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *