Huawei ще играе важна роля при внедряването на 5G

Възможно е доста от вас да не знаят, но Huawei освен сред топ производителите на смартфони, на първо място e производител на мрежово оборудване за мобилни мрежи. Компанията е пионер в 5G технологиите и вече има подписани 22 договора за внедряване на 5G оборудване, съобщава techradar. По време на глобалния форум за мобилен броудбанд (Global MBB Forum), Райън Динг директор на телеком подразделението на Huawei, използва речта си да изтъкне ползите от решенията на компанията.

Той се спира на техническите предимства на технолоигията, която предлага 4G и 5G покритие чрез C-ленотв спектър. Оборудването на компанията е с компактни размери и ниско тегло, което помага за лесно внедряване в градски условия. „Всяко поколение мрежи идва с нови предизвикателства, а това важи и за търговското внедряване на 5G,” заяви Динг. “Досега сме подписали 22 търговски договора за 5G и работим с над 50 телекома за 5G тестове,“ добавя той.

Тези договори могат да бъдат разглеждани и като вот на доверие в компанията, която напрактика е отрязана от пазарите в САЩ и Австралия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *