Ratio разкрива тайните на AI и заплахите, които го дебнат

Гостите на събитието „Ratio представя: Fooling the AIs for fun and survival“ ще разберат колко лесно невронната мрежа на AI може да се „счупи“ на 4 декември в клуб „Строежа“. Фокусът на събитието ще попадне върху начините, по които моделът на AI може да се компрометира. В презентацията ще намерят място любопитни примери с котки и… тостери, ще бъдат обяснени понятия като „злонамерен пример“ и успешни тактики за защита от познати и нови заплахи, които вървят в авангарда на изкуствения интелект.

За тайните на изкуствения интелект ще разкажат Христо Томов и Георги Янев. През 2006 Христо Томов съосновава фирма „Дриймикс“ и в момента води AI направлението в компанията. Георги Янев е магистър-инженер със специализация по Роботика. Пътешественик по душа, дърводелец и градинар по хоби. Занимава се с разработка на свързани вградени системи, още преди в употреба да влезе терминът IoT.

За доброто настроение по време на събитието ще допринесе и музикалната селекция на Иван Милев, който ще се погрижи за музиката преди и след програмата, както и по време на почивките.

„Ratio представя: Fooling the AIs for fun and survival“ ще се проведе на 4 декември от 19:30 часа в клуб „Строежа“. Събитието се организира от организацията за популярна наука Ratio. Входът е свободен, а повече за пълната програма на събитието можете да научите на страницата на Ratio във фейсбук: https://web.facebook.com/ratio.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.