Huawei P smart 2019 – първи впечатления

Новото поколение P smart (2019) беше представен към края на миналата година, а България е сред първите пазари, в които се предлага. Макар смартфонът вече да направи пазарния си дебют у нас, днес се състоя и официалното му представяне. Моделът можете да намерите и в трите телекома, а и в големите търговски вериги и онлайн магазини. Цената му в свободна продажба е около 450 лв.

От няколко дена разполагам с тестова бройка на смартфона и вече мога да споделя първоначалните си впечатления. На първо място това е големият дисплей (6,2“), който заема почти цялата предна част на смартфона. В горната му част е разположен малък прорез, в който се намира предната камера, а над него – в рамката е вграден и високоговорителят. Брадичката е максимално изтънена като в нея се намират останалите сензори.

Смартфонът предлага прилична производителност, макар и на моменти да срещам забавяния, които очаквам да бъдат отстранени със софтуерно обновление. Говорейки за софтуер, получавате EMUI 9 графичният потребителски интерфейс, който е базиран на Android 9. Камерата се справя прилично, но ще ми трябва повечко време да добия по-добър поглед в тази насока. Иначе са налични AI и AR технологии за настройка според снимания обект и подаване на свързана с него информация.

Huawei P smart 2019 е сравнително лек и удобен за работа. Той разполага с четец на пръстови отпечатъци на гърба, но и опция за отключване чрез разпознаване на лицето. Батерията е с висок капацитет от 3400mAh и предлага между 1 и 2 дена издръжливост, а освен това се поддържа технология за бързо зареждане. Наличен е 3.5 мм жак за слушалки, които предполагам ще е полезен на много от вас.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *