Трети GlobalGameJam в Габрово

За трета поредна година в Габрово се проведе хакатон за разработка на игри, част от GlobalGameJam. Тази година надпреварата бе с тема „Какво означава домът за теб?“ и в нея се включиха 8 отбора. В рамките на две денонощия се разработиха игри до ниво прототип. За първи път бяха предадени цели 7 завършени игри. Повечето отбори заложиха на това играта им да може да бъде разбирана, без да зависи от език (текст/реч).

Първа награда получи отбор Студио Вагабонд в състав: Стафан Стойчев, Цанислав Павловски, Илия Неделчев с играта House of Gabrovians. Те спечелиха журито с това, че играта им бе в най-завършен вариант, с много логика, предвиждане на следващия ход на противника и включва в себе си габровските символи.

Втора награда получи отбор Cat Vaders в състав: Радостин Лефтеров, Цветислва Лавчиева и Златомир Христов. Всички те са студенти в Габровския технически университет в специалност „Компютърни системи и технологии“. Трета награда бе поделена между два отбора – Малкият отбор, с единствен участник Александър Николаев, и Отбор Г А В, с участници Адриян Ибовски, Виктор Венков и Георги Христов. Единствената настолна игра, разработена по време на Gabrovo Game Jam 2019 бе НА СМЕТка. Тя е образователна и има за цел да насърчи разделното събиране на отпадъци.

Спонсор на събитието е Acronis.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *