HP представи вендинг машина за хардуер

По време на Мобилния конгрес в Барселона, HP демонстрира редица свои продукти и услуги. Сред тях е и вендинг машина за хардуер наречена Tech Cafe, която наподобява доста на познатите ни уреди за покупка на напитки и други стоки. Машината е подходяща за големи компании и офиси, позволявайки по-лесен начин за разпространение на оборудване до служителите.

Ако даден служител има нужда от нова мишка, той трябва просто да въведе предоставения му код и да вземе директно продукта. Устройството може да приема и повредени продукти, а и да предоставя готови стартови пакети при постъпване на работа на нови служители. Управлението на системата е централизирано и се осъществява от IT отдела на дадената компания. Скоро Tech Cafe ще е налична и в България.

Успях да присъствам и на брифинг за медии, в който Бил Ейви, генерален мениджър и ръководител на подразделението за персонални системи в компанията, сподели повече информация за новата DaaS услуга на HP. Device as a Service (устройство като услуга) е цялостна платформа за услуги и анализи, която следи състоянието на наличните устройства. Тя е подходяща за компании с над 150 устройства.

В нея е интегрирано и софтуерното решение TechPulse, което праща данни към централата на компанията. Те се използват за подобряване на изживяването на потребителите и подпомага оптималното разпределеление на наличните ресурси. Добавя се възможност за предикативна диагностика на хардуерни параметри. Възможно ще е да се наблюдават устройствата и да се проучва дали са готови за нова операционна система и др. Подобрената защита включва и BIOS мониторинг.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *