Tenda AC9 – Първи впечатления

Вече имах възможност да тествам няколко мрежови продукта с марката Tenda като досега оставам с приятно впечатление от устройствата на производителя. Най-новият модел, с който разполагам за ревю е безжичният рутер (маршрутизатор) Tenda AC9. Ползвам продукта от известно време и мога да споделя първите си впечатления за него, а скоро очаквайте и по-подробно ревю.

Tenda AC9 е двубандов Gigabit Wi-Fi рутер предлагащ скорости на трансфер до 867Mbps на 5GHz и 300Mbps при 2.4 GHz. Двете честотни ленти могат да работят заедно, позволявайки свързването на множество устройства.

Дизайнът на рутера е малко по-нестандартен от това, с което съм свикнал. Той стои хоризонтално чрез наличната в комплекта стойка. Интересно и оригинално хрумване, което ми допадна. Налични са две фиксирани антени в горната част. Отпред са разположени LED индикатори за състоянието на различните параметри и функционалности. Отзад са налични 4 Gigabit LAN порта, USB порт и WAN порт. Тук са достъпни и WPS и WiFi бутони както и бутон за ресет.

Моделът предлага доста лесен процес за първоначална настройка, която можете да направите директно през смартфона си. За целта свързвате рутера към електрическата мрежа и LAN кабелът предоставен от доставчика ви на Интернет. След това се вписвате в безжичната мрежа на рутера, данните, за която можете да откриете на гърба му. Процесът завършва като посетите страницата на устройството през браузер и зададете настройките предоставени от доставчика на услугата.

Уеб базираният интерфейс е интуитивен като основните функционалности са лесно достъпни и разбираеми. Можете да регулирате мощността на излъчване на двете честотни ленти и да въвеждате ограничения чрез функцията за родителски контрол.

Скоростите на трансфер са високи като не наблюдавах загуба на сигнал дори през стена. Устройството няма затруднения и при свързването на множество клиенти – смартфони, лаптопи, таблети и решения за умния дом.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *