Кратка среща с BMW i3s

Днес се разходих до шоурума на Ауто Бавария – официално дилърство на BMW, където разгледах актуалния електромобил на компанията BMW i3s. Това е най-новият модел в серия i3 и изцяло отговаря на очакванията ми към марката. Електромобилът е компактен и луксозен, като се вписва и в разбиранията за спортен модел – ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди. Наличен е специален режим Sport, при който автомобилът реагира по-бързо при натискане на педала за газта, ако е наличен достатъчен заряд в батерията. Максималният въртящ момент на модела е 270 Нм, а двигателят е с мощност 184 к.с. (135 кВт). Максималната скорост е 160 км/ч., а максималният пробег с едно зареждане е 284-279 км., но при оптимални условия.

Външният вид на модела е съвременен и агресивен с типичните черти на BMW, а интериора е приятен като е наличен голям централен информационен панел. Задните врати не се отварят по стандартния ни начин а се разгръщат назад. Покритието на седалките е елегантно а а клетката на вътрешното шаси е от въглеродни нишки.

Разбира се подобно на останалите модели на компанията, и този не е евтин с цени от 70 до 100 хиляди лева в зависимост от оборудването. Въпреки това, от компанията споделят, че продажбите в България са по-високи от очакваното.

Pavlin Lukanov

One thought on “Кратка среща с BMW i3s

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *