Motorola one vision е с 21:9 екран и 48MP камера

Motorola представи най-новото си смартфон попълнение в средния клас – one vision. Устройството предлага 6.3“ дисплей с резолюция FHD+, съотношение на страните 21:9 и отвор за 25MP селфи камера.

Основната камера е двойна, съчетавайки 48MP сензор с бленда f/1.7 и 5MP сензор за дълбочина с бленда f/2.2. Главният сензор използва Quad-Bayer филтър за съединяване на четири пиксела в 1 постигайки 12MP резолюция. Налични са AI функционалности, сред които оптимизация на изображенията и режим Night Vision.

Гърбът на модела е със стъклено покритие като в него е вграден четец на пръстови отпечатъци. Интересен аспект от устройството е наличието на чипсет разработен от Samsung – Exynos 9609. Към него са налични 4GB RAM, 128GB разширяема памет и батерия с капацитет 3500mAh, поддържаща технологията за бързо зареждане TurboPower.

one vision е част от програмата Android One като идва със стокова версия на Android Pie и обещание за достъп до следващите две версии на операционната система. Налична са познатите ни moto actions – жестове за изпълнение на някои функционалности. Устройството е с цена 599 лв като се предлага в син и кафяв цвят.

Ново: Едва три дни след премиерата му, моделът беше намален до 549 лв в Технополис. Промоцията е в сила до 06.06.2019.