Lenovo с рекордни приходи

Lenovo обяви финансовите си резултати за фискалната си 2018/2019 като приходите на компанията достигат 51 милиарда долара, отбелязвайки скок с 12,5% на годишна база. Чистата печалба на групата е 597 милиона долара или ръст със 786 милиона спрямо отрицателните 189 милиона долара през предходната година.

“Солидното финансово представяне на Lenovo е резултат от последователното изпълнение на нашата стратегия за трансформация. Във времена на сериозни глобални промени – в икономически, социален и екологичен план – ние продължаваме да сме съсредоточени върху нашата “интелигентна трансформация” и да позволяваме на многобройните ни клиенти по целия свят успешно да постигат същото. Горд съм със силните ни резултати и съм убеден, че ще продължим да покоряваме нови върхове в бъдеще”, коментира председателят и главен изпълнителен директор на Lenovo Ян Юанцин.

Групата за персонални компютри и смарт устройства (Personal Computer and Smart Devices Group), едно от двете бизнес поделения на IDG, отчита рекордни приходи за цялата финансова година в размер на 38,5 милиарда долара и печалба преди данъчно облагане на стойност 1,98 милиарда долара. Lenovo е #1 компанията за производство на персонални компютри в света (според IDC) с рекорден пазарен дял от 23,4% за финансовата година.

Motorola завършва фискалната 2018/2019 г. на печалба. Американският бранд регистрира второ поредно тримесечие с положителни резултати за първи път след придобиването от Lenovo през 2014 г. Подразделението постига рекорден пазарен дял в Латинска Америка – 17,6%. В Северна Америка обемите изпреварват средните стойности за пазара с 59,2 пункта, а в Китай – със 185,8 пункта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *