MLS с нов смартфон с гласов асистент на български език – MX 2019

Гръцката компания MLS представи нов смартфон модел у нас – MX 2019. Устройството разполага със същата технология, изпозлвана в MLS Range – MAIC. Това е иновативна разработка, внедрена в продуктите на компанията, която позволява гласова интеракция през телефон или таблет на български език. Софтуерът предоставя възможност на потребителите за първи път да говорят на мобилните си телефони на български език, за да осъществяват обаждания или да изпращат съобщения, да търсят гласово информация в интернет или видеа в YouTube.

MLS MX 2019 идва с операционна система Android 8.1 Oreo, 5.5-инчов IPS LCD сензорен дисплей, 16-мегапикселова основна и 13MP предна камера. Той разполага още с 8-ядрен 2.0GHz Mediatek процесор, 3GB оперативна памет и 32GB вътрешна памет с възможност за разширение до 128GB с microSD карта. Телефонът също така предоставя възможност за опериране с 2 SIM карти едновременно с функцията Dual SIM и разполага с вграден сензор за пръстови отпечатъци. Батерията на смартфона е с капацитет 4000 mAh. На този етап моделът ще се предлага само в черен вариант, а допълнителни цветови опции могат да бъдат пуснати по-късно през годината.

MAIC е резултат от научноизследователската и развойна дейност на гръцкия R&D екип на MLS през последните 15 години по отношение на гласовото разпознаване и изкуствения интелект и става все по-интелигентна с нарастващата ѝ употреба. Потребителите на MAIC ще могат да осъществяват обаждания (Talk&Call), да изпращат съобщения (Talk&SMS), да търсят песни или видеоклипове в YouТube (Talk&Watch for Youtube), информация в интернет (Talk&Search) или да намерят най-близките аптеки, бензиностанции, заведения и други места, които ги интересуват и, ако е необходимо, да бъдат навигирани до тях. И всичко това на български език. Също така, MAIC може да отваря всяко едно приложение, инсталирано в потребителското MLS устройство като камера, фенерче, Bluetooth, времето и други.

Теленор предлага MX 2019 32GB Dual на цена от 199,99 лв. при плащане в брой, с двугодишен договор за Тотал+ 27.99 или на лизинг за 9,99 лв. на месец с двугодишни договори за лизинг и за мобилни услуги за същия план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *