Impact’19 – бизнес, наука, публичен сектор и стартъпи на едно място

В края на мaй, за пета поредна година се проведе ImpactCEE, един от най-значимите форуми за новото в света на дигиталните технологии, банковия сектор, финтех компаниите, медицината и много други.

Събитието бе реализирано в рамките на два дни, като водещите бяха разпределени паралелно в 4 зали. Над 6 000 души посетиха събитието, като имаха възможност да се запознаят с най-новите иновации и да чуят експертното мнение на множество доказани специалисти и представители на някои от най-големите компании (сред които MasterCard, Google, Mytaxi).

Посетителите имаха възможност да участват пряко чрез online чатовем където можеха пряко да зададат своите въпроси. Бяха предвидени множество кръгли маси за експерти, на които да бъдат обсъждани възможни решения на дадени проблеми.

Сред останалите дейности имаше срещи между инвеститори, корпорации и стартъпи, където страните имаха възможност да предложат своите услуги.

Миксът от нововъзникващи компании, бизнес и държавни институции ни даде възможност да се убедим, че когато всички гледат в една посока, идеите стават реалност.

Impact’19 се разраства с всяка следваща година и това дава възможност на включването на нови инициативи. За първи път бе връчена и наградата на полската онлайн медия money.pl. Големият победител бе компанията, собственик на сайта eobuwie.pl, чието основно предимство е възможността за сканиране на крака и производството на стелка за обувка по крака на клиента.

Имахе възможност да чуем за най-новото в компании като Skeleton (производител на суперкондензатори), както и че компанията Mytaxi (приложението в Google play e номер 1 между приложенията за повикване на такси), която има представителства вече в 9 страни ще смени своето име на Free now.

Част от Impact’19 бе и състезанието PowerUp!, организирано от InnoEnergy Fund за промотиране на стартиращи компании в областта на киберсигурността, „умни градове“, „чисти технологии“ и мобилност. За самото състезание, българският участник и победителите можете да прочетете тук.

Ако желаете да посетите следващото събитие Impact’20, то ще се проведе на 3 и 4 юни отново в Краков, а ако нямате търпение за най-новото от автомобилния сектор, то запазете си 9 и 10 октомври и посетете impact mobility’19, rEVolution, което ще се проведе в Катовице. Отново на 4 сцени над 150 лектора ще представят най-новите идеи в авто, телеком и IT – секторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *