Представяне на 4G мобилния хотспот Tenda 4G180

Макар почти всички съвременни смартфони да могат да бъдат използвани и като безжична точка за достъп до Интернет от други устройства, това не винаги е удобно. Основно заради източването на батерията, а и често липсата на достатъчно количество мобилен трафик. Ако ви се налага да сте свързани когато сте на път – за работа през лаптоп, таблет или др., може да предпочетете мобилен рутер, който е специализирано решение в тази насока. Именно с едно такова устройство разполагам за тест – Tenda 4G180.

Както се и очаква от подобни решения, моделът е доста компактен като се побира в дланта на ръката. Дизайнът е съвсем практичен с черен корпус, четири LED индикатора и два хардуерни бутона отдясно на конструкцията. Добавянето на SIM карта става чрез сваляне на задния капак, а освен това има и място за MicroSD памет карта с капацитет до 32GB – която може да се използва за съхранение на файлове.

Уредът поддържа едновременна работа с до 10 безжични устройства, а теоретичните скорости на трансфер са до 150Mbps при сваляне и 50Mbps при качване. Освен през 4G, моделът може да работи и при 3G и 2G мрежи, но при много по-ниски скорости. Излъчваният Wi-Fi сигнал е в 2.4GHz спектър като се разчита на две вътрешни антени.

Батерията е с капацитет 2100mAh и според компанията позволява до 8 часа автономност. Зареждането става през MicroUSB порт. Към края на месеца очаквайте и пълното ми ревю на модела с впечатленията ми за работата му.

Искам да благодаря и на VIVACOM, които осигуриха карта с мобилен Интернет, която да използвам за ревюто на рутера.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *