Американските компании ще продължат да работят с Huawei

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че американските компании ще продължат да продават продуктите си на Huawei, стига това да не засяга националната сигурност на страната. Макар засега компанията да остава в забранителния списък на САЩ, това изглежда съвсем скоро ще се промени. Решението за Huawei е постигнато след разговор на Тръмп с китайския му колега Си Дзинпин по време на срещата на върха Г-20, която се проведе в Осака.

По всичко личи, че Huawei ще продължи да работи с американските си партньори сред, които е и Google. Ако това наистина се случи, можем да очакваме и следващите флагмани на компанията, а и нейния филиал Honor, да разчитат на Android и свързаните с нея услуги и софтуер. Финалното решение обаче се очаква да бъде взето през идната седмица, така че все още предстои да видим развръзката.

Ново: Американски представител допълни, че, тъй като компанията засега остава в забранителния списък, компаниите ще трябва да получават позволение за търгуване с нея. Освен това ще могат да ѝ се продават само продукти, които са “общодостъпни” и могат да бъдат закупени от друга държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *