Huawei Mate 20 X (5G) е първият модел с 5G сертификат от GCF

Huawei пусна на пазара Huawei Mate 20 X (5G) – първият в света 5G dual-mode смартфон. За момента той е достъпен в няколко страни и в мрежите на редица мобилни оператори в Европа, Югоизточна Азия и Близкия изток. Устройството е сертифицирано от Глобалния сертификационен форум (GCF) през месец юли, което го прави първото 5G смартфон устройство на пазара, успешно преминало през всички 5G тестове на GCF.

Форумът е съставен от водещи мобилни оператори, производители на мобилни устройства, доставчици на чипсети, тестващи организации и доставчици на тестово оборудване.

Mate 20 X (5G) притежава 5G свързаност, благодарение на двойната чипсет конфигурация с последното поколение Huawei 5G чипсетове – Balong 5000 и Kirin 980, които поддържат SA (Standalone) и NSA (Non-Standalone) 5G мрежи. Той е и един от първите 5G/4G смартфони в света с възможност за работа с две сим карти. Смарфонът разполага с обновената операционна система EMUI 9.1, 7.2-инчов дисплей с матрична многофокусна система за изображения на Leica.

Сред останалите параметри са батерия с капацитет 4200 mAh с технология за бързо зареждане при 40W и система за охлаждане с графен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *