Huawei Mobile Services достигат до над 100 милиона активни потребители извън Китай

По време на конференцията за разработчици HDC 2019, Huawei обяви, че нейните Mobile Services вече имат над 100 милиона потребители извън Китай. Ето как изглежда първото полугодие на 2019 година за услугата:

• In-app Purchase (IAP) е достъпна в повече от 140 държави
• Huawei AppGallery генерира над 1 милиард изтегляния на приложения извън Китай
• Извън китайския пазар се изтеглят над 280 милиона теми годишно
• Браузърът на Huawei достигна 100% ръст месечна база от пускането си извън Китай през март 2019 г.
• Huawei Video ще отвори функционалността си WiseVideo за партньори в съдържанието, за да осигури оптимизирано видео изживяване за потребителите.
• Huawei Music & Assistant ще бъде лансиран глобално през 2019 г. с топ партньори.

Компанията обяви нова програма за разработчици, наречена „Shining star“. В проекта са инвестирани 1 млрд. долара за осигуряване на цялостна поддръжка за разработчиците и създаване на интелигентна екосистема за мобилни услуги. Същевременно новите лаборатории Huawei DigiX ще отворят врати в 6 региона през 2019 г., като първата ще бъде в Дюселдорф, Германия. В тях разработчици и партньори от цял свят ще могат да тестват виртуално разработваните от тях услуги и да намерят всички необходими им ресурси за разработката. Лабораториите ще бъдат оборудвани с AR, VR, AI, CameraKit, Ability Gallery, HMS ядро и други отворени технологични възможности и ще предлагат наистина отворено пространство за иновативна работа.

На HDC компанията подписа ново споразумение за сътрудничество с Filmin, с което прави техния стрийминг каталог достъпен за потребителите на HUAWEI в Испания. Този каталог включва над 9000 филма, 248 телевизионни сериала и партньорства с 400 дистрибутора на съдържание, които гарантират, че зрителите винаги ще имат забавления. Потребителите имат достъп до над 400 колекции и тематични канали, а системата за препоръки, базирана на тагове и настроения, им помага да намерят най-интересното за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *